Een nieuwe vorm van wonen voor mensen met dementie

“Comfortabel, gezellig én betaalbaar wonen in een veilig huis waar de mens ertoe doet en waar de omgeving
aansluit bij de belevingswereld van mensen met dementie.”

Wonen

Het Buytenhuis is een nieuwe vorm van wonen met zorg voor mensen met dementie die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen maar zich wel ergens thuis willen voelen.

Het Buytenhuis biedt een veilige omgeving aangepast aan de persoonlijke mogelijkheden van mensen met dementie en met veel leefruimte. Wij willen dat bewoners zich prettig, veilig en comfortabel voelen in ons verzorgingshuis. Samen met familie, vrienden en mantelzorgers die altijd welkom zijn en kunnen mee-eten of blijven logeren. Er is plaats voor persoonlijke bezittingen die iemand meebrengt uit heden of verleden. Bij Het Buytenhuis valt het leven zelf in te richten. Zo kunnen bewoners zich echt thuis voelen en weer opnieuw een vertrouwde en veilige plek vinden.

Mooie huizen

Alle woonlocaties van Het Buytenhuis zijn prachtige huizen, ingericht met specialistische kennis over de gevolgen die dementie heeft voor het wonen en leven in een huis. Denk bijvoorbeeld aan licht, zicht, kleur, geluid en wanneer er wel of niet behoefte is aan privacy. Het Buytenhuis heeft gekozen voor mooie kleinschalige huizen waar de bewoners zo veel mogelijk leefruimte binnen en buiten hebben. We bieden zorg en service op hoog niveau. De locatie is rolstoeltoegankelijk en er zijn liften aanwezig.

Locatie de Wenakker Groningen

De Wenakker, een monumentale en sfeervolle villa aan de Verlengde Hereweg in Groningen, is het eerste verzorgingshuis van Het Buytenhuis. Het bestaat uit 15 kamers voor bewoners, een logeerkamer voor gasten en een nachtkamer voor een verpleegkundige/verzorgende IG die 24/7 aanwezig is. Er is een monumentale woonkamer van bijna 100 m2 met een fantastisch uitzicht over de monumentale tuin. We hebben een grote woonkeuken waar iedereen altijd kan aanschuiven. Er is een eigen kok die zorgt voor heerlijke maaltijden met verse ingrediënten. In ons huis zijn verschillende activiteitenruimtes, zoals een hobbykamer, een atelier en een tuinkamer. In onze hobbykamer hebben we vijf dagen in de week ons ClubHuis voor zowel bewoners als vijf extra daggasten.

Bloementuin

Buiten hebben we een grote verzorgde tuin met bloemen en een kruidentuin bij het terras. Vanuit de woonkamer hebben bewoners zicht op de kippen die hier rondscharrelen. De tuin is ingericht met belevenishoekjes en de bewoners kunnen rondom lopen. Zij die dat leuk vinden kunnen de tuinman helpen bij het onderhoud.

Kortom, een levendig thuis met zorg op hoog niveau en een goede balans tussen inloop en eigen privacy.