Locatie De Wenakker in Groningen

“Het oorspronkelijke huis dateert uit 1933. In de omgeving is op loopafstand een uitgebreid winkelcentrum met alle stedelijke voorzieningen.”

De Wenakker

We zijn op dit moment op drie plekken in Noord-Nederland bezig met de realisatie van woon-zorglocaties van Het Buytenhuis. De eerste verworven locatie is De Wenakker, prachtig gelegen aan de Verlengde Hereweg 191 aan de zuidkant van Groningen, richting Haren.  

De Wenakker is een uniek landhuis gebouwd in de stijl van Frank Lloyd Wright met een prachtige tuin van ruim 6500 m2. Gelegen op een bijzonder fraaie locatie in de wijk Helpman, aan een doorgaande weg die Haren met de binnenstad van Groningen verbindt. Het gebouw is in de afgelopen decennia in gebruik geweest door een zorginstelling. Het had een woonfunctie, een deel was in gebruik als kantoorruimte en er was een plek voor (dag)behandelingen.

Rijksmonument 
De naam ‘De Wenakker’ komt voort uit de agrarische geschiedenis. Het verwijst naar een stuk land aan de kop van een akker waar de ploeg werd gekeerd. De omgeving geldt als zeer sfeervol en bestaat uit zowel woonvilla’s als uit kantoorvilla’s met vaak een (rijks)monumentale status. Ook De Wenakker geniet de status van Rijksmonument. Het oorspronkelijke huis dateert uit 1933. In de omgeving is op loopafstand een uitgebreid winkelcentrum met alle stedelijke voorzieningen.

Eind september/begin oktober 2019 verwachten wij de eerste bewoners in De Wenakker.

Interesse? Vul het interesseformulier in.