Aandacht in de pers voor Het Buytenhuis

10 juli 2019

Nu we met Het Buytenhuis goed op weg zijn naar de opening in oktober, krijgen we ook steeds meer belangstelling van de media. Zo verscheen er een mooi stuk in het Dagblad van het Noorden en werd locatiemanager Ellie Mattiesing geïnterviewd door RTVNoord. Zo weten steeds meer mensen van ons bestaan en wat we kunnen bieden aan mensen met dementie!

Interview in Dagblad van het Noorden

Wij zijn blij verrast dat ook het Dagblad van het Noorden belangstelling heeft voor Het Buytenhuis. De drie initiatiefnemers Hanni van den Broek, Alfred Boskma en Henk Kieft werden geïnterviewd door Arend van Wijngaarden over de bijzondere locatie De Wenakker aan de Verlengde Hereweg.

Arend bleek een journalist die goed op de hoogte is van alle ontwikkelingen in de zorg, en we hadden dan ook een mooi inhoudelijk gesprek over Het Buytenhuis en de manier waarop we zorg willen bieden. Al pratende zijn we door De Wenakker gelopen. De Wenakker is momenteel volop in verbouwing. We spraken over de inrichting die speciaal is gericht op mensen met dementie: materiaal, indeling, kleuren en domotica. De fotograaf heeft hierbij passende beelden gemaakt.

> Je kunt het nieuwsbericht in Dagblad van het Noorden hieronder downloaden en lezen.

Live bij RTVNoord

Locatiemanager Ellie Mattiesing werd geïnterviewd door Beppie van der Sluis van RTV Noord. Ze liepen door het pand aan de Verlengde Hereweg in Groningen dat momenteel volop in verbouwing is. In de drie minuten die ze ‘live’ waren lukte het Ellie toch om uit te leggen waarom het goed is dat er een kleinschalig woonhuis komt voor mensen met dementie in Groningen. ‘We willen mensen met dementie die niet mer thuis kunnen wonen toch een veilig en gezellig thuis bieden’.

Wat voelen wij ons trots en wat is het tegelijkertijd toch ook wel spannend dat we dit allemaal gaan realiseren. Na een lange voorbereidingstijd kunnen we nu eindelijk ook iets laten zien.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van wonen in Het Buytenhuis, locatie De Wenakker in Groningen? Bel of mail dan met locatiemanager Ellie Mattiesing.
(050) 211 54 38 of info@hetbuytenhuis.nl